С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Азия става най-големия вносител на австралийски вина

Бакхус
13 Януари 2009, 12:31
Share Tweet Pin it Share

Слабата реколта и силния австралийски долар станаха причина за спад в износа на вино за пръв път от 15 години, казаха от администрацията на Австралийската корпорация за вино и бренди. На годишния отчет в началото на януари те посочват, че въпреки пречките е имало и силни страни на годината, визирайки азиатския пазар.
Докато износа за Европа и Северна Америка е намалял драстично със съответно 17 и 25 процента, количествата за Азия са се покачили с 8%, като стойността на доставките се равнява почти два пъти на тези за Европа.
Вносът за Китай се е увеличил с цели 32 %, което значи 74 милиона австралийски долара или малко по-малко от 40 милиона евро. Това прави народната република най-силно разрастналия се външен пазар за озитата и пети най-голям по стойност въобще. Хонг Конг се нарежда на трето място по разрастване, след като се премахва акциза за вино и вносът скача със 17%. Япония остава на пето място по пазарна стойност със увеличение от 8% или по-малко от 30 милиона евро.
Общият износ на Австралия за 2008 е претърпял спад от 17,9%. И през 2008 най-голям вносител на техни вина остава Великобритания както по количество, така и по стойност. От Кралството са внесли 261 милиона литра вино на обща стойност от 805,6 милиона долара.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Австралия, Азия, вино

Реклама »