С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Български биохрани тръгват за "Биофах"

dnevnik.bg
16 Февруари 2009, 17:20
Share Tweet Pin it Share

Това съобщи д-р Светла Николова, председател на Сдружение на органичните земеделски производители "Агролинк". Форумът ще се проведе от 19 до 22 февруари в германския град Нюрнберг.

Родните компании ще покажат биологични билки и подправки, етеричномаслени продукти от лавандула и роза, плодове и биологичен мед. Всички те притежават сертификат за биологично производство.

Д-р Николова обясни, че паралелно с основния форум ще се проведат още две по-малки изложения, които са се отделили преди няколко години. Едното е "Виванес" за биокозметика и почистващи препарати и второто - за вино. Участието на България е под егидата на Министерство на земеделието и горите, с помощта на което страната ни има щанд на форума вече шеста година, допълни тя.

Тази година е юбилейна за изложението. Точно преди 20 години в Нюрнберг са показани екологично чистите продукти на 240 изложители, а сега те са над 2900. Това показва, че интересът към биохраните е нараснал многократно. Очаква се на форума да бъдат представени данните за търговията с биопродукти за 2008 г., като по предварителна информация става въпрос за продадени през миналата година биохрани за близо 50 млрд. долара. По време на изложението ще има множество доклади, семинари, конференции. Над 1100 журналисти са акредитирани за форума.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »