С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Стартира първата бариста академия в България

Бакхус
18 Февруари 2009, 11:13
Share Tweet Pin it Share

В академията едни от най-добрите професионалисти в приготвянето и поднасянето на кафе и кафе-напитки в света ще предадат своя опит и познания на бармани, баристи, собственици и управители на заведения. Партньор на инициативата е компанията Nextmedia Hellas, която организира професионалните семинари на Бариста академията в Гърция. На първия семинар от Академията мастър-бариста Кристина Кумпуни демонстрира как се приготвят и поднасят съвършените кафе-специалитети, в присъствието г-н Петър Стоилов – бизнес мениджър на Nestle Professional за България, и Костас Демирис - маркетинг мениджър на Бариста академия в Nextmedia Hellas. На събитието беше представена и новата категория напитки - Nescafe Lattes, която Nestle Professional ще лансира на българския пазар през април 2009 г.
"Лансирането на първата професионална Бариста академия в България е естествено следствие от стремежа на Nestle Professional да разработва все по-висок клас специални кафе-напитки, които да задоволят желанието за уникалност и лукс на съвременния потребител. Стремежът ни е да създадем професионален център за обучение на нашите партньори, бармани и собственици на заведения, като им предоставим ноу-хау на световно ниво, с цел постигане на все по-качествено обслужване в заведенията, в които присъстват марките на Нестле," коментира Петър Стоилов, бизнес мениджър на Nestle Professional за България.
През изминалите години пазарът на кафе-напитки за консумация извън дома бележи значителен ръст и се очаква тази тенденция да се запази. Прогнозата на Evromonitor сочи, че продажбите в отделните кафетерии ще се увеличават с 4.1% в периода 2009–2011 г., докато продажбите на специализираните кафе-шопове, от своя страна, се очаква да се удвоят. Все по-малкото време, прекарано у дома, неминуемо увеличава значението на това какво консумираме навън и в следствие от това хората търсят специални напитки. Това е основната причина Nestle Professional да инициира създаването на първия в България професионален център за обучение в областта на приготвянето и поднасянето на кафе и кафе-напитки.
Семинарите в рамките на Бариста академията са първата инициатива за професионално обучение на Nestle Professional в България. Академията ще предложи на бъдещите професионални баристи оптимални знания, умения и практически опит в приготвянето и предлагането на специални гурме напитки. Това ще стане чрез пряко взаимодействие с бармани и собственици на кафе-барове, с цел обединяване на науката за съвършено приготвяне на кафе-напитки и ежедневната работа в кафетерии.
През 2009 г. в Бариста академията ще се включат над 500 участници. Участието в Академията се удостоверява с издаването на сертификат след успешното завършване на програмата. Сесиите ще се провеждат в офисите на Nestle България в специално оборудвана за целта зала.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  кафе
2 Коментара
  • Anonymous
    ива
    16, 29, 24 Февруари 2009, 16:29

    Вече

    !
  • Anonymous
    ива
    16, 29, 24 Февруари 2009, 16:29

    Вече

    !

Реклама »