С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Бистрономия" – нов френски термин, породен от кризата

horemag.bg
19 Февруари 2009, 13:29
Share Tweet Pin it Share

Традиционната френска гастрономия, както е известно, е не само вкусна, но и доста скъпа. Затова в условията на криза французите намериха изход – предлагане на традиционна френска кухня в бистро, нещо, което ще е по джоба на всеки турист. Бюджетният вариант не означава некачествен, защото често менютата в бистрата са разработени от топ-готвачи на ресторанти със звезди на Мишлен, съобщиха от Maison de la France.
Освен с кулинария френската столица ще привлича туристи и с нови луксозни хотели – през 2009 г. е предвидено откриването на Shangri La, Renaissance Arc de Triomphe и Raffles Royal Monceau, през 2010 г – на Mandarin Oriental, а през 2012 г – на хотел Peninsula.
В туристически център ще се превърне кварталът La Defance, където ще се предлагат туристически атракции. Няма да бъдат забравени и любителите на шопинга. Специално за тях ще бъдат разработени пет шопинг-маршрута, в зависимост от интересите на посетителите.
През  2008 г Париж е посетен от 29 милиона туристи. В момента френската столица разполага с 1466 хотела със 76 хиляди стаи и с 62 хотела-резиденс с 4538 апартамента. Средната цена на стая е 189 евро  или по-малкое, отколкото в Лондон, Копенхаген, Брюксел, Амсетрдам или Женева, посочват от Maison de la France.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Anonymous
    В.В.
    19, 17, 19 Февруари 2009, 19:17

    Доколкото знам бистрономия идва от Испания - от бистро и гастрономиа, фюжън и молекулярна кухня с по евтини продукти в по евтин вариант, предлаган в ресторанти тип бистро. След това се отварят бистрономически ресторанти и в Щатите, а след това и във Франция. Не е измислено от французите в условията на криза а и не са въвели те израза бистрономиа.

    !

Реклама »