С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Френски търговец на вино организира интернет-дегустации

Бакхус
19 Февруари 2009, 17:01
Share Tweet Pin it Share

Тъй като виното не може да бъде вкусено или помирисано онлайн, дегустацията представлява поръчка на проба от различните сортове на Лорен Абрар - кроз-ермитаж, ермитаж, сен жозеф или розета от Ардеш, Дром и долината на Рона. Поръчките се правят на сайта http://www.domainehabrard.com, а пробите са в стъклени епруветки от 60 мл на цена 3,90 евро за една или 6,90 евро за три. Ако дегустаторът стане клиент, търговецът връща платената за дегустации сума. Епруветките с пробите се пълнят във вакуумна среда и Абрар и неговия енолог са установили че при процеса не се губят от вкусовите качества на виното.

Идеята му е дошла от стремежа да промени прозиводствените методи, така че винопроизводството да се развива в по-близка връзка с природата. Той е пето поколение винар от село Жерван, намиращо се между Лион и Валанс и познато най-вече с крозе-ермитажа, кайсиите и водната централа на река Рона.

Абрар започнал преобразяването на винарната в екологичен проект през 2008 г и се надява, че до 2011 ще е променил изцяло производствения процес. Това значи събиране и използване на дъждовната вода, изолиране на сградите за пестене на енергия, използването на вятъра и слънцето като енергийни източници и цялостно намаляване на въглеродните емисии на предприятието.

В Домейн Абрар декларират, че употребяват използвани вече дъбови бъчви, естествен корк, внимават много с употребата на химикали и изпращат поръчаните проби по пощата. Винопроизводителят вярва, че така се спестяват въглеродни емисии - пощите извършват курсовете си за доставки така или иначе, така че за изпращането на вината не се прави допълнителен курс, а поръчката по интерет директно прескача посредниците.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, дегустации

Реклама »