С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Картофите са любимите зеленчуци на американците

Бакхус
24 Февруари 2009, 11:04
Share Tweet Pin it Share

Айдахо, щатът произвеждащ най-много картофи в САЩ, обяви резултатите от анкета за любим зеленчук. Сред представителна извадка от 1000 човека над 18 години, 26% са обявили за най-предпочитани картофите. Царевицата е на второ място с 19%, а на трето са останали броколите със 17% от гласовете.
На въпроса как ги предпочитат приготвени, 28% от анкетираните са отговорили на пюре, 25% - на фурна, 20% - пържени, 10% - с месо (в пайове и подобни), а едва 5% са посочили пържени, нарязани на тънко (crisps) или чипс. 
Департаментът на селското стопанство на Съединените щати препоръчва дневната диета да включва приблизително пет порции зеленчуци. Скорошно проучване на Картофената комисия в Айдахо е установило, че 98% от американците изпълняват тази препоръка с порции картофи.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  храна

Реклама »