С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Австралийски вина представи "Бибендум"

horemag.bg
26 Февруари 2009, 16:24
Share Tweet Pin it Share

По пет бели и червени и едно пенливо вино дегустираха присъстващите - сомилиери, ресторантьори, хотелиери и ценители на виното.
Лозята на "Ялумба" са разпръснати из цяла Южна Австралия, като най-старите са 150-годишни. Лозарският разсадник на "Ялумба", едно съкровище от лози, разположени в най-ниската част на долината Бароса – е засаден още през 1890 г. и в него се намират някои от най-старите в света лози от сорта шираз и гренаж.
"Ялумба" е един от малцината производители на вино в света, притежаващи собствена работилница за ръчно изработване на бъчви на място. Повече от век бъчвите тук се  изработват ръчно, за да осигурят на винопроизводителите едно допълнително измерение на техните вина.
Уникални за "Ялумба" са 90-литровите дъбови бъчви, направени специално за отлежаването на старото вино от сорта шираз "Октавиус" (The Octavius) – единственото червено трапезно вино в света, което отлежава в подобни дъбови бъчви. Това е стара традиция, почти непозната сред съвременните винопроизводители. 
Всяко лозе има собствен характер, отразен в характеристиките на вината. 
"Бибендум" е ексклузивен вносител на вината от винарните "Ялумба" за България.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Австралия, вино

Реклама »