С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

В Северна Корея отвориха италиански ресторант

Бакхус
18 Март 2009, 11:19
Share Tweet Pin it Share

Първият автентичен италиански ресторант се отваря по нареждане на лидера на Северна Корея Ким Чен Ир.
"От книгите и телевизията знам, че пицата и спагетите са сред най-известните ястия по света, но сега ги опитвам за пръв път", разказва 42-годишната Юн Ун-Сук, "имат изключителен вкус".
Според вестника пшениченото брашно, маслото и сиренето са закупени от Италия. Управителят на ресторанта казва, че Ким Чен Ир дори е пратил готвачите в Неапол и Рим на обучение, защото  са допускали грешки при приготвянето на пастата. "Той казва, че и севернокорейският народ трябва да има достъп до световната кухня", цитират от вестника управителя Ким Санг-Соон.
Гости в Северна Корея или местни, напуснали страната, и преди са разказвали за влечението на генерала към добрата кухня. През 2004 от BBC излъчват интервю с италиански готвач, който обучил трима военни готвачи от Северна Корея да правят пица, за да могат да я приготвят за своя лидер.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »