С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Скъпи сирена и месо стават жертва на икономическата криза

Бакхус
18 Март 2009, 15:54
Share Tweet Pin it Share

Европейците ще ограничат потреблението на месо и скъпи сирена през следващите няколко години, съобщи Европейската комисия, цитирана от Асошиейтед прес. Заради високите цени на тези продукти, пилешкото и свинското месо ще се продават по-добре.
От Европейската комисия очакват консумацията на говеждо да е с 1% по-ниска спрямо миналата година. Намаляването на броя на фермите в Европа обаче ще доведе до нарастване на вноса на говеждо месо. Прогнозите са за увеличение от две трети до 2015 г.
Търсенето на висококачествени млечни продукти също ще спадне поради по-ниските доходи в домакинствата. Но търсенето конкретно на сирене най-вероятно ще се повиши слабо през тази година.
Според доклада на Комисията за перспективите в селскостопанския сектор по-ниските цени на петрола могат да засегнат реколтата от биогорива като маслени семена, използвани за производството на биодизел.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »