С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Френското розе ще носи специално обозначение на етикета

Бакхус
25 Март 2009, 15:52
Share Tweet Pin it Share

След като наскоро Европейската комисия внесе предложение розето да може да се произвежда от смесване на червено и бяло вино, френската винарска общност разпалено се възпротиви на идеята.

Силните аргументи и непреклонност на френските производители на розе се отплатиха, след като бе дадено разрешение на етикетите на френското вино да бъде уточнено, че става дума за "традиционно розе". Решението беше взето на експертно ниво и е част от голямата реформа във винопроизводството на общността, коментира EUbusiness.

Шокиращото за французите решение на Европейската комисия не е новост в Новия свят. В Австралия и Южна Африка е практика да се смесват бели и червени вина, които се продават като розе. За производителите от Прованс обаче това значи заличаване на дългогодишна традиция, затова те държат на възможността техният труд и традиции в производството да бъдат зачетени със специалните етикети.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, реформа, Франция

Реклама »