С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

В петък излиза новият брой на "Бакхус"

Албена Шкодрова
31 Октомври 2009, 13:06
Share Tweet Pin it Share

Аз самата бих била сред тях.
Някои – по-богати и по-известни, - вече опитват. Дейвид Летерман, например, по едно време получаваше кафе директно на бюрото си, по 150 метра пластмасова тръба, която го свързваше с отсрещния Старбъкс. "Ако не беше кафето, нямаше да имам разпознаваема индивидуалност," е казвал той. Ако не беше кафето, не само Летерман, ами и руската революция сигурно нямаше да я има. Нито кръга "Мисъл". Нито Виена. Вазов нямаше да е "патриарх на българската литература". И Хитлер... не, той и без любимото си кафене "Шперл" пак нямаше да стане художник.
Кафето, този Shark&RedBull от предишни епохи и сутрешен заместител на удоволствието от виното до такава степен е гориво на модерността, че не е чудно как тя се е оплела около него. В този брой "Бакхус" ви разказва за историческите кафенета на Рим, Виена и София, и ви развежда из галериите им от събития и образи от миналото.
Що се отнася до настоящето, ви предлагаме общ поглед върху бутилираните тази година български червени вина. Показваме ви едно място, което като че принадлежи на пред-кофеиновата епоха, и където времето тече със скоростта от романите на Пруст, и след това направо ви прехвърляме в бъдещето. В 2050 г. Тогава най-добрите вина по рафтовете на Европа ще са английските.
А кафеените плантации... те може би ще се преместят в България.
Между другото, ако тази седмица износвате трети чифт маратонки за тенис, приготвянето на нес-кафе ви се вижда твърде бавно, ако отваряте вратата, още преди на нея да е почукано или забравяте да свалите хартийките на бонбоните, преди да ги изядете – всичко това се счита за симптоми на пристрастяване към кафе.
Албена Шкодрова
главен редактор

Share Tweet Pin it Share

Реклама »