С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

АПЕК прогони лука и чесъна

Бакхус
12 Ноември 2009, 18:36
Share Tweet Pin it Share

  Готачите, ангажирани за менютата на срещата между президента Барак Обама с лидерите от страните на Азиатско-Тихоокеанското сътрудничество (АПЕК), били инструктирани да намалят драстично количеството лук и чесън в ястията си. Причината: организаторите на срещата трябвало да бъдат спокойни, че тя няма да се превърне в "предизвикателство на обоянието", съобщава Ройтерс.

Главният готвач Джес Онг, който отговаря за храната на десетте хиляди делегати от 21 страни, които ще се срещнат в Сингапур, заяви, че менюто ще бъде много здравословно и ще включва типичните сингапурски специалитети като пилешка супа и лют рак, но с много по-малко лютивина и подправки. В ястията също така ще има много по-малко сол и захар, и навсякъде ще бъдат на разположение ментови бонбони.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »