С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Италия защити правото си на обяд

сп. Бакхус
25 Ноември 2009, 17:24
Share Tweet Pin it Share

  Италия се надигна светкавично след като министър Джанфранко Ротонди предложи да се премахнат обедните почивки.
Докато повечето работещи по света изяждат на крак по един сандвич, италианците стриктно се придържат към ритуала да седнат на масата и да си поръчат паста, месно ястие, ястие със зеленчуци, плодове и кафе, обяснил министърът.
Според Джанфранко Ротонди това не само вредяло на икономиката, но водило до затлъстяване, а и по-дълъг работен ден, в резултат на който родителите имат по-малко време за децата си и т.н. "Никога не съм харесвал този ритуал, той води страната до застой!", пояснил министърът.

Всички последвали реакции обаче били светкавични и единодушни, съобщава Ройтерс. В общия хор се включили и диетолози, които обяснили, че ако италианецът не обядва, той ще припадне в следобедните часове, тъй като и без това най-често пропуска закуската си.

Но след яростната реакция министърът обяснил, че никога не е искал да се отмени обедната почивка.

"Това, което исках да кажа, е, че аз се отказах от моята още преди 20 години". Министърът също е предложил да се затвори субсидирания стол на депутатите в парламента, тъй като "струва много скъпо и заради него депутатите дебелеят".

В. "Кориере де ла сера" припомня реплика от 1924 г. на Мусолини към депутате си: "Ние сме тук за да правим закони, не да ядем!"

Share Tweet Pin it Share

Реклама »