С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Тапаси в IKEA

Бакхус
25 Януари 2010, 17:11
Share Tweet Pin it Share

  Хапки от синьо сирене върху сухар вече ще се продават в магазините на IKEA в Испания и Португалия, като постепенно ще започнат да се предлагат и в останалите страни, в които веригата присъства.

Спечелилият договор с шведския гигант е 28-годишният австралиец Адам Мелонас. Той е бизнес партньор с Пако Ронсеро, и двамата работят в двузвездния ресторант La Terraza del Casino в Мадрид, но също така имат общи проекти с Феран Адриа. Затова и хапката в IKEA представлява сухар с паста от синьо сирене, получена с помощта на метилцелулоза, гарнирана с карамелизиран лук, черни маслини и сирене ементал. Договорът с IKEA е подписан миналата година. В момента се правят по 300 000 хапки за месец, но цифрата ще нараства. Предвижда се на всеки три месеца да се правят по шест нови хапки.
Професионалната кариера на Мелонас започва на 15 години, когато постъпва на работа хотел Park Hyatt в Канбера, след което работи в хотел Шангри-ла в Шанхай и Бурж Ал в Дубай.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »