Новини

Най-новата бизнес ниша: ресторант вкъщи

Бакхус 29 януари 2010, 17:23

Професионалният готвач Гавин Биленес и съпругата му Али, и двамата на 32, много биха искали един ден да имат собствен ресторант, но за сега ще трябва да се задоволят с нещо друго: три или четири пъти в месеца те приемат в къщата си до 15 души на вечеря срещу 37 лири. Гавин готви, Али поднася, разказва изданието www.viamichelin.Заведението им се казва Savoy Truffle Supper club (www.savoytrufflesupperclub.com) и следващите вечери са запазени за седмици напред. Подобни "ъндърграунд" ресторанти се отвориха и в Париж и Ню Йорк. Мястото притежава всички лицензи, необходими за обикновените ресторанти.

Двойката признава, че в началото идеята да приемат непознати в къщата си им се струвала доста стряскаща, но още след първата вечеря установили, че формулата работи много добре.

От началото на годината само в Лондон бяха отворени десетки подобни ресторанти, като цените варират от 15 до 100 лири. Португалката Нуньо Мендес (www.nunomendes.co.uk), работила за El Bulli също отвори частен клуб с куверт от 100 лири.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK