С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Gallo станаха жертва на най-голямата винена измама

Бакхус
07 Февруари 2010, 16:44
Share Tweet Pin it Share

  E. & J. Gallo – най-големият фамилен винопроизводител в Щатите – очаква решението на френски съд по дело с обвинение за продажба на милиони литри фалшиво пино ноар.

Между 2006 и 2008 г. конгломератът Sieur d'Arques е продал на Gallo 135 000 хектолитра (количеството е за 16 милиона бутилки) пино ноар за 4 милиона евро. Според твърденията на Gallo, впоследствие се оказало, че гроздето е било с много по-ниско качество. Обвинението е срещу 13 души, сред които изпълнителни директори на изби, посредника на сделката, както и срещу конгломерата Sieur d'Arques. Според сп. "Декантер" разследването по случая е продължило повече от година.

Винените записки на Gallo за виното, произведено от това грозде, Red Bicyclette Pinot Noir от 2007, гласят: виното е с плътни плодови аромати на черна череша и зряла слива.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Anonymous
    Винар
    22, 12, 16 Февруари 2010, 22:12

    Хей ти, много ги разбираш нещата, продължавай да си купуваш вино за 3 лв - 2 л. и очаквай хубаво вино....

    !
  • Profile preview
    rotor1
    16, 15, 08 Февруари 2010, 16:15

    Тези хорица трябжа да дойдат в България да видят как стават нещата - нашите са толкова напред в контрафактната продукция,че трябва да открият обучителни курсове да видят как се докарва"плътен плодов аромат на черна череша и зряла слива"......

    !

Реклама »