С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Slow Food България организира балкански кулинарен форум

Бакхус
31 Май 2010, 16:53
Share Tweet Pin it Share

В събитието се очаква да се включат над 160 представители на България, Румъния, Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Албания, Босна, Хърватска и Косово, както и от Италия. Програмата му предвижда изложение на традиционни храни пред Университетска ботаническата градина на ул. "Московска" и конференция в СУ "Св. Климент Охридски" на тема "Опазването на традиционните храни на Балканите и прилагане на европейските норми за безопасност на храните".

Форумът ще бъде съпътстван от социални събития: дегустации на традиционни храни, включително на кисело мляко, демонстрация на карвинг върху плодове и зеленчуци и кръжок за деца за изработване на хляб.

Списание "Бакхус" е медиен партньор на събитието.

Slow Food е неправителствена еко-гастрономическа организация, основана в Италия през 1989 г. с мисия да предотврати изчезването на местните кулинарни традиции и да събуди интерес у хората към качествената храна, нейния произход и връзката й с общностите, които я произвеждат. Днес организацията има повече от 100 000 членове в над 130 страни от цял свят, които са обединени в над 1000 местни структури /конвивиуми/.

Международната мрежа Тера Мадре (Майка Земя) на Slow Food обединява фермери, производители на традиционни храни, учени, готвачи, учители, млади хора, които спомагат за запазването на разнообразието от вкусове и биологични ресурси в света, както и за възпитаването на вкуса на потребителите.

Патрон на Тера Мадре Балкани е д-р Мирослав Найденов, Министър на земеделието и храните. Партньори са Министерството на земеделието и храните, Slow Food International, Столична община и СУ "Св. Климент Охридски".

Share Tweet Pin it Share
4 Коментара
  • Anonymous
    автор
    12, 41, 18 Юли 2010, 12:41

    единствената ми забележка е че шатрата е много малка очаквах да е нещо по- голямо Надявам се догодина изложението да е по-голямо да има повече участници.И един апел към нашите фирми да не се стискат, а да спонсорират подобни изяви, защото си заслужава да подкрепят подобни каузи, а именно да се храним с качествена храна, защото добрата храна е добро здраве.Стига вече сме се хранили с боклуци и да се чудим, защо децата ни са болни, алергични и т.н.Дано тези продукти се предлагат целогодишни и да можем да си ги купуваме не само един или два пъти годишно.Стискам палци на [...]

    Read the full comment производителите и им желая от все сърце тъпрение и да не се отказват.

    !
  • Anonymous
    Юли Тодоров
    17, 37, 14 Юни 2010, 17:37

    а защо не драснете няколко реда кои, къде и за какви продукти са нашите конвиниуми

    !
  • Anonymous
    автор
    18, 01, 08 Юни 2010, 18:01

    време беше да се случи и нещо смислено в тази държава.

    !
  • Anonymous
    автор
    15, 44, 06 Юни 2010, 15:44

    браво!

    !

Реклама »