С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Марио Батали създаде собствено списание

Бакхус
26 Август 2010, 18:16
Share Tweet Pin it Share

Известният американски готвач Марио Батали реши да добави към многобройните си дейности още една - собствено списание. Двумесечното издание, което се казва Viaggio ("пътуване" в превод от италиански), вече може да бъде намерено безплатно във всички нюйоркски ресторанти на Батали. Неговият издател, Боб Гучоне младши (чийто баща e основал сп. "Пентхаус"), заяви, че списанието ще даде възможност на почитателите на Батали да "надникнат зад кулисите" на кулинарния му живот и голямата му страст - Италия и нейните кухня и вина.

Според самия Батали основната цел на Viaggio ще бъде да "покрива, разкрива и открива прекрасното чуство на трепет и страст, което е неизменна част от всички пътувания".

Над първия брой от 24 страници са се потрудили редица известни шеф-готвачи, винари и гурмани, включително статия за Умбрия от известния в САЩ пекар Джина де Палма, увод в италианските вина от експерта Дан Аматуци, както и няколко рецензии на ястия от актрисата Гуинет Полтроу.

През последните години повечето американски топ-готвачи също предприеха различни стъпки за допълнително популяризиране на имената си - чрез участия в различни кулинарни предавания и издаване на книги, както и чрез апликации за iPhone (Найджела Лоусън, Гордън Рамзи) и блогове (Антъни Бурден, Къртис Стоун и Робърт Бланк). През 2008 г. британецът Джейми Оливър пусна на пазара и собствено двумесечно списание, озаглавено Jamie.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »