С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

България получи 9 медала на конкурса за вино и спиртни напитки IWSC

Бакхус
23 Септември 2010, 19:22
Share Tweet Pin it Share

Шест вина и три гроздови ракии на български производители спечелиха медали в престижния конкурс за вино и спиртни напитки International Wine and Spirit Competition (IWSC). Провелото се в края на лятото в Лондон събитие е сред най-големите в света.

Сред отличените български вина две са бели, а останалите са червени, като пет от общо шестте са производство на Katarzyna Estate. По един сребърен медал получиха нейното бяло вино Les Cailloux 2009 и червеното й Encore Syrah 2008. С бронзови медали се сдобиха и Les Fleurs Chardonnay 2009 и червените Carpe Diem 2008 и Contemplations Red 2008. Последният бронзов медал отиде при червеното вино Enira 2006 на винарна Bessa Valley.

В категорията на гроздовите брендита по един сребърен медал получиха ракиите "Бургас 63" на Черноморско злато АД и Стралджанска мускатова отлежала на Винпром Ямбол. С бронзов медал беше отличена отлежалата ракия Аламбик на Черноморско злато.

Конкурсът IWSC се провежда от 1969 г. насам и е първото по рода си състезание, целящо да насърчи поддържането на високо качество сред най-добрите световни вина, спиртни напитки и ликьори. В тазгодишното му издание се включиха над 80 страни от цял свят, които предоставиха проби за общо близо 30 категории. Оценяването се извърши на два етапа - дегустации на сляпо и подробни технически (химични и микробиологични) анализи. За осигуряване на перфектни условия, помещенията включваха изби с контролирана температура, изцяло оборудвана независима лаборатория за технически анализ и три дегустационни зали.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Anonymous
    foodliker
    12, 52, 28 Септември 2010, 12:52

    Най-модерната изба в България е нормално да произвежда най-добрите вина ))

    !
  • Anonymous
    автор
    00, 50, 27 Септември 2010, 00:50

    теб да не са те наели за ПР :P

    !
  • Anonymous
    автор
    11, 50, 24 Септември 2010, 11:50

    Катаржина са номер 1

    !

Реклама »