С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Домейн Бойар представи новата си арт колекция вина

Бакхус
06 Ноември 2010, 18:35
Share Tweet Pin it Share

В четвъртък Домейн Бойар представи новата си лимитирана колекция от червени вина Ars Longa по време на неординарен коктейл в Националната художествена академия на ул. "Шипка" 1.

Вината Ars Longa са пет на брой и са специално подбрани, за да се съчетават добре с голяма палитра от различни ястия. В съответствие с наименованието на колекцията, заимствано от философската сентенция - "Ars Longa, vita brevis..." ("Изкуството е вечно, а животът — кратък..."), всяко едно от вината носи детайл от известна картина на етикета си. Така Ars Longa Барбера е украсено с анатомични скици на Леонардо да Винчи, върху Ars Longa Каладок & Каберне фран & Каберне совиньон е е картината "Гордост" на Петер Брьогел, Ars Longa Мавруд & Рубин носи средновековна астрономическа карта върху етикета си, Ars Longa Сира & Каберне фран & Мерло е с лайтмотиви от Рафаело Санцио, а Ars Longa Рубин &  Мерло & Каберне совиньон е украсено със скица на катедралата във Флоренция. Всички вина са реколта 2009 г., освен Ars Longa Мавруд & Рубин, което е реколта 2008 г.

В чест на концепцията на колекцията дегустацията на вината се проведе в ателиетата по скулптура на НХА, които бяха специално преобразени за случая с елементи от всички изкуства – театрален декор, кинокамери, прожектори, картини, фотографии.

Интерес към новите вина проявиха десетки известни художници, писатели, актьори, режисьори, музиканти, журналисти и светски личности.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »