С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

WITLOOF, with love from Belgium

Бакхус
09 Ноември 2010, 19:31
Share Tweet Pin it Share

На 8 ноември в София започна петият поред Белгийски кулинарен фестивал, който по традиция се провежда в столичния хотел Хилтън, под патронажа на посолството на Кралство Белгия в България и Белгия-България-Люксембург бизнес клуб (BBL). Тази година акцент на събитието е знаменитата белгийска цикория (witloof), която е вдъхновила и мотото му - WITLOOF, with love from Belgium.

През цялата седмица до 14 ноември в ресторант "Сезони" ще има типични ястия от белгийската кухня, прочута с мидите си, пържените картофки, вафли и фини шоколадови бонбони.

Майстор-готвач на фестивала е известният белгийски кулинар Франк Фол - специалист по зеленчуците, номиниран за Готвач на бъдещето 2007-2012 в Брюксел. Той ще подбере и специалното меню за гала вечерята в Хилтън, насрочена за 11 ноември, където освен цикорията, ще присъстват и деликатеси като сиви скариди от Северно море и белгийска шунка Ganda.

На 12 ноември любителите на белгийските бири ще имат възможност да участват в дегустация, която ще се води лично от президента на BBL бизнес клуб и експерт в областта на пивото г-н Йохан Де Смет-Ван Дам.

Фестивалът ще добави и културни мероприятия към кулинарните. Първото е изложба на световноизвестния белгийски сюрреалист Рене Магрит, чийто творби досега не са били показвани у нас. Организираната от галерия GreenCat изложба ще се състои между 11 и 25 ноември във фоайето на хотел Crystal Palace на ул. "Шипка" 14 в столицата, като входът ще е свободен. В хотел Хилтън пък ще има изложение, предлагащо фантастичен, сюрреалистичен и дори апокалиптичен поглед върху емблематичните сгради в Европа като Атомиума, Айфеловата кула или катедралата Св. Александър Невски. 

Share Tweet Pin it Share

Реклама »