С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Американски шеф-готвач застава начело на Кулинарната академия в Добрич

Бакхус
11 Ноември 2010, 13:56
Share Tweet Pin it Share

Кулинарната академия HRC в Добрич, тези дни посрещна двама нови колеги от САЩ - опитния шеф-готвач от Вашингтон Андреас Флекенстайн и сладкаря Инна Бадалова. И двамата без колебание са сменили позициите си на заместник директор Кулинарни изкуства в Институт по изкуствата, Вашингтон, и шеф-сладкар в кухнята на популярния ресторант на хотел "W" Вашингтон, разположен непосредствено срещу Белия дом, за да преподават в единствената кулинарна академия на Балканския полуостров.

Професионалната биография на Андреас Флекенстайн включва образование в Кулинарния институт на Америка, както и преподавателски и ръководни позиции в Института по изкуствата във Вашингтон, Международния колеж в Балтимор и университета Корнел. В Кулинарна академия HRC той ще поеме поста на директор, но, наред с административните функции, ще се заеме и с преподавателска дейност.

С преподаване ще се занимава и шеф Инна Бадалова, която е спътник на Флекенстайн както в професията, така и в живота. Родом от Азербейджан, Инна е дипломиран педагог и носител на степен в областта на сладкарството от Notter School of Pastry Arts – едно от най-добрите училища в областта на сладкарството в САЩ. Професионалният й опит включва петзвездните хотели Мариот Балтимор Уотърфронт и Хайат Редженси Вашингтон, а в последно време - и ресторантът на вашингтонския хотел "W" от веригата Старууд, където е работила заедно с носителя на звезда Мишлен Жан-Жорж Фонгерихтен.

"От много време проявяваме интерес към Кулинарна академия HRC, тъкмо поради факта, че е единственото по рода си училище в тази част на Европа. Когато възможността да работим тук се появи, не ни трябваше дълго време да мислим. Всъщност, имахме само два месеца да приключим служебните си ангажименти, да продадем къщата си във Вашингтон, заедно с трите си автомобила, да продадем и дарим цялото си имущество, така че да ни останат само 6 куфара, с които пристигнахме в България" споделя шеф Андреас. "А част от багажа ни всъщност  е пълен с литература в областта на кулинарните изкуства" смее се шеф Инна.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »