С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Истински истории с Grant’s

Бакхус
12 Ноември 2010, 11:42
Share Tweet Pin it Share

Тези дни се шотландското уиски Grant’s представи за пръв път у нас новата си платформа - "True Tales" ("Истински истории"). Неординарното събитие, което се очаква да постави началото на цяла поредица, съчетава дегустацията на едно от най-почитаните уискита на Шотландия с друга характерна черта на жителите й - разказването на истории.

Вечерта, посветена на Grant’s, се състоя в столичния ресторант "Параграф" на 9 ноември. Като начало гостите бяха поканени да напишат някой ценен съвет, получен от близък човек, върху специални картички, които после закачиха на стената. По-нататък, докато течеше дегустацията на различните видове Grant’s (Family Reserve, Sherry Cask и Ale Cask), някои от присъстващите излязоха пред останалите да разкажат по някоя невероятна, но истинска история от живота си.

Според представителите на Grant’s именно така започва и историята на самата компания, която и до днес е семейна. Когато през 1886 година Уилям Грант, неговата съпруга, седем сина и две дъщери започнали строежа на своята дестилерия, трудът им продължил повече от година, но бил щедро възнаграден, когато на Коледа 1887 първото уиски потекло от казаните.

Досега платформата "True Tales" е била представена единствено в пределите на Обединеното кралство. Концепцията на бренда обаче предвижда бързото разрастване на тези събития, като у нас вече е изготвен планът за следващите три подобни вечери. Те ще се проведат отново в столицата, като всеки следващ път вратите ще бъдат отворени за повече и повече любители на шотландското уиски.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »