С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Рикардо Котарела започва да консултира "Логодаж"

"Бакхус"
30 Ноември 2010, 14:52
Share Tweet Pin it Share

Навлизането на чуждестранни консултанти от висок клас се очертава като все по-ясна тенденция в българското винопроизводство. След като Мишел Ролан вече от години работи с "Кастра Рубра", Тиери Хаберер – с "Катаржина", през ноември и "Логодаж" обяви начало на сътрудничеството си с италианската звезда сред "летящите уайнмейкъри", Рикардо Котарела – професионалист, оценяван от винения критик Робърт Паркър като един от най-добрите в Италия.

Котарела засега няма лично да посещава избата, но вече работи по реколта 2010 чрез проби, периодично достигащи до него в Италия. Първото вино от висок клас, в което ще проличи сътрудничеството с него, е Нобиле Шардоне 2010, очаквано на пазара през юни 2011 г., казва Петър Дорсански, съсобственик на "Логодаж". Усилията са съсредоточени и върху Сира Incantesimo 2010, която ще се появи едва след като отлежи 16 месеца в дъбови бъчви, и още шест – в бутилките.

"Целта ни е вината ни да постигнат световно ниво, по-голяма комплексност," казва Петър Дорсански. Според него новият италиански консултант се е запознал с вината на избата и намира в тях добър потенциал, но недостатъчна завършеност. "Вината ни са леко груби, необработени, имат нужда от полиране," добавя той.

Nobile Rubin 2006 зае пето място в топ 10 класацията Вино на годината на списание "Бакхус" от началото на 2009 г.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Anonymous
    Калина
    10, 43, 02 Декември 2010, 10:43

    За мен пък е много интересно какво ще направи Котарела с българския тероар. Един външен поглед винаги е полезен, и много често подобрява крайния резултат - още повече, като се има предвид, че това наистина е един от най-опитните европейски консултанти.

    !
  • Anonymous
    winelover
    22, 19, 30 Ноември 2010, 22:19

    ''Nobile Rubin 2006 зае пето място в топ 10 класацията Вино на годината на списание "Бакхус" от началото на 2009 г.''ама това вино е на ''наш човек'' Стойчо Стоев, който познава БГ грозде и винопроизвидство и какво стана сменихте го с някой си ''летящ''що за БГ щуротия..след като ви спечели и два Ритона/бял и червен/....

    !

Реклама »