С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Ирландските пъбове - застрашени от изчезване

Бакхус
05 Януари 2011, 19:33
Share Tweet Pin it Share

Ирландия изглежда на път да се прости с един от символите си - бирените пъбове. Само през последните пет години броят на тези заведения е намалял с 1300, а през изминалата година приходите на оставащите са се свили с между 20 и 40%, пише в. "Айриш таймс". Според председателя на Ирландсака федерация на разпространителите на алкохол Гери Милет сред основните причини за това са по-ниските цени на спиртните напитки в супермаркетите, както и затягането на режима за сервиране на алкохол на шофьори и въвеждането на забрана за пушене в заведения.

По думите на Милет затварянето на пъбовете най-вече в по-малките населени места може да има неочаквани социални последствия, защото този тип заведения често за основното, а понякога и единствено средище за обществен живот в тях.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »