С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Беса Валей" почете традициите на Трифон Зарезан

Бакхус
15 Февруари 2011, 18:18
Share Tweet Pin it Share

С традиционен обред по зарязване на лозята, предшестван от водосвет за берекет, избата "Беса Валей" отбеляза тазгодишния празник на всички винари - Трифон Зарезан. Церемонията, която се проведе сутринта на 14 февруари край с. Огняново, Пазарджишко, беше открита от изпълнителния директор на "Беса Валей" Ивайло Антонов, както и от Марк Дворкин, главен експерт на вината от серията Enira. Сред поканени гости бяха министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, зам.-председателят на общинския съвет Сузана Николова и кметът на пловдивския район Север д-р Ина Филипова.

В хода на церемонията Ивайло Антонов сподели пред присъстващите, че въпреки силната конкуренция в бранша, 2010 г. е била успешна за "Беса Валей" - през изминалите месеци винарната е успяла да постигне ръст от 25% на продажбите си на вътрешния пазар и цели 62% ръст на експортните си стоки. През 2011 г. избата възнамерява да увеличи двойно продажбите си, както и да разшири бутилиращата си линия. Подготвя се и представянето на нов купаж през пролетта, допълни изпълнителният директор на винарната.

Министърът на земеделието пък изтъкна и друго постижение на "Беса Валей" - от есента на 2011 г. избата ще стане един от основните доставчици на вина за германската авиокомпания "Луфтханза".

Share Tweet Pin it Share

Реклама »