С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Vinitaly започна с празнични суперкупажи

Бакхус
08 Април 2011, 15:54
Share Tweet Pin it Share

Едно от най-мащабните винени изложения в света, Vinitaly, вчера отвори врати във Верона. През следващите няколко дни над 4000 винопроизводители от цял свят се очаква да представят продукцията си пред повече от 150 хил. посетители.

Тази година акцентът ще е върху пенливите вина, като само от Ломбардия представените изби с подобна насоченост са над 230.

Друг важен момент от Vinitaly е официалното представяне на две уникални вина, създадени специално по случай 150-годишнината от обединението на Италия. Бялото и червено вино, наречени Una, са купажирани от по 20 бели и съответно червени сорта грозде, всичките традиционни за страната. Техни създатели са цял екип от уайнмейкъри, под егидата на италианската Асоциация на енолозите. 

Гроздовите сортове, участващи във вината, са взети от всички краища на Италия. Така например, от Вале д'Аоста е взет белият при блан и червеният пти руж, от Ломбардия - требиано ди Лугана и кроатина, от Фриули - фриулано, от Емилия Романа - пиньолето, от Тоскана - санджовезе, от Молизе - фалангина и от Базиликата - греко.

Всичките бели сортове са реколта 2009 г., а червените - от годините между 2005 и 2009 г. Вината Una са произведени в количество от общо 6800 бройки, като трите различни размери бутилки са създадени от италианския архитект Алдо Чибич.

Уникалните купажи обаче няма да бъдат пуснати за продажба. Вместо това те ще бъдат презентирани на високопоставени личности като италианския президент Джорджо Наполитано, редица други държавни служители, както и различни чуждестранни дипломати.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »