С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Днес излиза новият брой на "Бакхус"

Албена Шкодрова
15 Април 2011, 12:02
Share Tweet Pin it Share

Защо той възниква на най-смайващи места, състои се от най-поразителни организми, и какво го поддържа – учените нямат ясен отговор, всичките им изследвания обаче водят към един и същи извод: винаги, когато живот е възможен, той се появява и съществува.

Ако човек си блъска главата над въпроса наближава ли краят на света, това заключение му идва много ободряващо. Задачата, пред която е изправено човечеството, изглежда някак по-постижима: достатъчно е животът на планетата да остане възможен. Разбира се, за по-претенциозните – тези, които се надяват на оцеляването не на какви да е организми, а на homo sapiens конкретно, работата е по-сложна. В това отношение краят изглежда зад ъгъла ("След Фукушима").

Но нашият бог, Бакхус, опиянен от живота и виното, е леко безразсъден. Особено пролетно време. Затова този брой на списанието изобилства от начала: на една българска изба, която съвсем неотдавна направи висок старт ("Млади и необуздани"), на първото българско кулинарно риалити Lord of the Chefs ("На една осма от целта"), на кулинарното кино като жанр ("Храната 30 кадъра в секунда"). Посветили сме доста страници и на още нови неща: нови технологии и идеи в гастрономията ("КРИ-КО-ТУВ"), новите идеи на уайнмейкърите от Нов свят, както и някои техни нови вина на българския пазар.

Изобщо, НОВ е ключовата дума, и от тук нататък мислете за един НОВ свят, НОВ ден, един НОВ брой на "Бакхус", пълен с обичайната НОВА доза joie de vivre . В крайна сметка, животът е предопределен да го има.

Албена Шкодрова,
главен редактор

Share Tweet Pin it Share

Реклама »