С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Новите-стари бармани №1 в България

Бакхус
22 Април 2011, 17:22
Share Tweet Pin it Share

Младият барман Васил Колев от Варна за четвърти пореден път стана победител в ежегодното Национално първенство на Българската асоциация на барманите. Тазгодишното 21-издание на състезанието се проведе тези дни във Варна и привлече общо 49 участника от цялата страна.

Васил спечели шампионската титла в класическия стил на миксиране с коктейла си "Еволюция", комбиниращ водка зелена ябълка с ингредиенти като пюре от манго и пресни мащерка и босилек. Тихомир Михайлов от Добрич пък за пореден път получи титлата във флеъра - типичното за барманите подхвърляне на чаши и бутилки - с изпълнение в стил "кукла на конци".

Двамата за трети пореден път ще представят страната ни на предстоящото 60-то Световно първенство на Международната асоциация на барманите, чийто домакин тази година е Полша. Съгласно изтегления жребий България ще се представя с коктейли с шампанско, в които според Васил има доста специфика. По думите му тези коктейли не са трудни за миксиране, но често губят характера си. Затова той възнамерява да използва модерните напоследък пресни билки и фрешове за своето предложение. Тихомир планира да доусъвършенства сценката си "кукла на конци" и да участва с нея на световното.

  • Тихомир Михайлов демонстрира флеър

    Тихомир Михайлов демонстрира флеър

    снимка: Бакхус

Share Tweet Pin it Share

Реклама »