С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Сиренето като допълнение към виното. И обратното

Бакхус
27 Април 2011, 19:18
Share Tweet Pin it Share

Сполучливи или не дотам, привични или неочаквани, новаторски или традиционни - комбинациите между вина и сирена винаги остават интересни. В това успяха да се убедят лично гостите на третата поред тематична дегустационна вечер на сп. "Бакхус", която се проведе на 26 април в столичния ресторант Brasserie. Те имаха възможност да опитат съчетания между български и класически европейски сирена с различни видове бели и червени вина, предоставени от спонсора на събитието, Домейн Бойар.

Докато траеха дегустациите, водещият на вечерта, виненият консултант Вили Гълъбова разясни, защо някои комбинации между сирена и вина са по-сполучливи от други. Участниците във вечерята опитаха и сами да направят различни съчетания - най-успешното получи награда. За финал всички пробваха две недотам традиционни комбинации - френското плесенно сирене Форм д'Амбер и ликьорното вино Мавруд 2007, както и рокфор и 12-годишното шотландско уиски Macallan.

Тематичните дегустационни вечери на сп. "Бакхус" в партньорство с италианските минерални води Acqua Panna и San Pellegrino се провеждат всеки трети четвъртък от месеца, всеки път с различен гост-готвач. Повече информация за тях може да се намери на http://www.bacchus.bg/browse.php?rubrid=1173.>;

  • снимка: Бакхус


Игрите с публиката включваха и слепи дегустации на вина с помощта на непроницаемо-черни чаши.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »