С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Беса Валей" разшири винената си палитра

Бакхус
13 Май 2011, 11:58
Share Tweet Pin it Share

Избата "Беса Валей" наскоро увеличи винената си палитра - от този месец на пазара могат да се намерят две нови вина с марката Enira. Едното е червеното Duo by Enira 2009 и е първото вино на избата, което е купаж от само два сорта - мерло и сира. Според създателите му виното има характерния плътен цвят на сира и нос, в който типичните за този сорт усещания за зряла череша, препечен хляб и минералност се преплитат с ароматите на мерлото - горски плодове и сушени сини сливи. Вкусът е мощен и траен, белязан от меки танини, и се очаква да се подобрява с времето.

Второто ново вино на "Беса Валей" е розе от последната й реколта, като характерното при него е, че при производството му са били подбрани специални парцели от лозята на винарната. Виното е купаж от пти вердо, сира и мерло, поради което има плътен вкус с достатъчна киселинност.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »