С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

България взе четири медала на Syrah du Monde

Бакхус
16 Май 2011, 17:35
Share Tweet Pin it Share

Два златни и два сребърни медала си разделиха три български изби по време на световния конкурс Syrah du Monde, който се проведе в замъка Ампюи на едноименното френско градче между 11 и 13 май. "Катаржина естейт" и "Телиш" бяха отличени със злато - съответно за Encore Syrah 2007 и за Nimbus Syrah Premium 2009. Катаржина получи и сребърен медал за Encore Syrah от реколта 2009. "Братя Минкови" бяха удостоени със сребро за едноименното им Minkov Brothers Syrah 2008.


България беше сред 24-те страни от цял свят, които тази година взеха участие в конкурса за сира, организиран от Forum Œnologie. В хода на петото издание на Syrah du Monde бяха представени общо 383 винени проби, 128 от които бяха наградени с медал. С най-много отличия - цели 34 - очаквано се оказа Франция, следвана от Австралия и ЮАР.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »