С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Петър Николов от SASA стана Готвач на годината

Бакхус
16 Май 2011, 00:11
Share Tweet Pin it Share

Петър Николов от столичния ресторант SASA спечели титлата "Готвач на годината" на приключилата тези дни Национална Кулинарна Купа България 2011. Представеното от него меню включваше лаврак, патица с круши и гъби, и брюле с джинджифил, ягоди и къпини.

В състезанието, организирано от Българска Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ), премериха сили общо седем отбора и 14 индивидуални състезатели. Домакин на събитието беше Международен Панаир Пловдив.

Сред индивидуалните състезатели на второ място се класира Милен Панев от пловдивския ресторант "Филипополис", следван от Добрин Атанасов от "Метрополитън", София. Той беше дебютант на конкурса.

При отборите първо място спечели отборът на Варна с капитан Ивайло Димитров от ресторант SEASIDE. Втори стана отборът на Танер Фикрет Хасан от Парк-хотел Голдън Бийч Златни Пясъци, а след него се класира отборът с капитан Слави Колибаров от пловдивския ресторант "Сол и Пипер".

Двудневната надпревара се оценяваше от петчленно жури с председател Пламен Петров. Той е главен готвач в ресторант Саут Парк.

Тази година в рамките на Купата за пръв път се проведе конкурс по карвинг, както и състезание по филетиране на сьомга. Оценяването на участниците в него се ръководеше от Бьярте Неса - представител на най-голямата компания по производство на сьомга в света, MarineHarvest. Победител стана Тихомир Янчев от софийския ресторант GloriaMar, който успя да филетира сьомга за 15 минути. Неговата награда ще бъде пътуване до Норвегия с посещение на ферма за сьомга.

Националната Кулинарна Купа България е най-голямото кулинарно състезание у нас. Целта му е да бъде място за изява на готвачи и сладкари от цялата страна.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »