С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Казанлък отпразнува розата и розето

Бакхус
07 Юни 2011, 16:11
Share Tweet Pin it Share

В рамките на традиционния за Казанлък Празник на розата тази година за пръв път се проведе и Фестивал на розето (3 - 5 юни). В конкурса взеха участие 16 винарни, а за трите присъждани награди се бореха общо 24 вина, всичките присъстващи в търговската мрежа. Закритата дегустация се проведе под ръководството на Стефка Свещарова, член на Българската асоциация на сомелиерите. Освен нея, журито включваше и сомелиерите Любомир Стоянов, Яна Петкова и Юлия Костадинова.

Голямото отличие - "Златният киликс" - отиде при "Катаржина Естейт" за нейното розе Les Nuits Blanches 2010. Освен този приз, представляващ реплика на златна чаша за вино, открита в могилата "Голяма косматка", избата беше удостоена и с отличието "Кавалер на розата". Подобно звание получи и винарната "Шато Копса".

Второ и трето място и съответстващите им награди, "Сребърна фиала" и "Бронзова кана", получиха две розета на "Едоардо Миролио" - Rose de Noir 2010 и Spiral Rose 2010.

Паралелно със закритата дегустация на розе в рамките на Фестивала се проведе и открита такава - посетителите на събитието имаха възможност да опитат над 200 вина от различни райони на страната.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »