С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Започват дните на Италия

Бакхус
08 Юни 2011, 17:49
Share Tweet Pin it Share

Дегустация на вина и храни от Италия постави началото на седмото издание на Италианския фестивал у нас. Събитието традиционно се проведе в Софийската градска художествена галерия на 6 юни и в него участваха общо 26 фирми от Италия и техни вносители. Те представиха предимно вина, от всички региони и ценови класи, но и кафе, грапа, сирена, паста и други традиционни за страната продукти.

Някои от изложителите участваха в дегустацията за пръв път - такъв беше кооперативът от Умбрия Sasso dei Lupi. Той представи четири от вината си, които възнамерява в скоро време да пусне и на българския пазар. Подобни планове има и фирмата De Georgo, която внася вината на веронската изба Montresor, засега единствено за някои заведения.

Италианският фестивал у нас, който тази година е посветен на 150-та годишнина на обединението на Италия, ще продължи до края на месец юни с най-различни събития (програмата му може да бъде видяна тук). Сред по-интересните от гастрономическа точка прояви е изложението на италиански храни, вина и сувенири пред Народния театър "Иван Вазов" от 15 до 21 юни, както и седмиците между 12 и 26, в които италиански ресторанти у нас ще съставят менюта, вдъхновени от обединението на Републиката.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »