С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Тайланд в парков вариант

Бакхус
09 Юни 2011, 14:44
Share Tweet Pin it Share

Този петък Борисовата градина ще се превърне в място за екзотика - там ще се проведе първият у нас Фестивал на Тайланската култура. Между 10 и 12 юни около лятната естрада ще се издигнат 12 шатри, където десетки майстори ще показват най-различни традиционни за Тайланд умения. Обезателно ще присъства тайландската кухня, която все още не е толкова добре позната у нас, ще има и традиционно гравиране на плодове и зеленчуци. Посетителите ще видят наживо и рисуване на хартиени чадъри, боядисване на порцелан, дърворезба, тъкани от коприна и палмови листа, изработка на захарни и хартиени фигурки и традиционния боен спорт муай тай.

Кулминацията се очаква да е спектакълът "Културното наследство на Тайланд" - над 20 музиканти и танцьори ще представят характерни танци, облекла и маски от различни райони на страната на фона на традиционна музика и филмови миниатюри.

Тридневният фестивал ще бъде отворен за посетители от петък до неделя включително, между 11.00 и 18.00 часа. Входът е свободен.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »