С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Американска дегустация в Археологическия музей

Бакхус
25 Юни 2011, 13:52
Share Tweet Pin it Share

Вина на десетина изби от Вашингтон и Калифорния бяха изложени за дегустация сред експонатите на Археологическия музей в София. Събитието, което се провежда за втора поредна година, е организирано от Земеделската служба към посолството на САЩ. Идеята му е да популяризира продукцията на най-добрите винени региони в Щатите.

Повечето от представените около трийсетина вина вече присъстват на българския пазар и са от портфолиото на четири големи вносители - Bibendum, Wine Market, Cartel и Global Vini. Сред избите, включени в събитието, бяха Chateau Ste. Michelle - една от най-старите винарни от щата Вашингтон и Columbia Crest от разположената там долина Колумбия, както и калифорнийските The Hess Collection и Rocky Creek. Двата щата са най-големите производители на вино в САЩ и вината им започват да набират популярност и у нас. Според американското посолство продажбите на американско вино в България се увеличават вече втора поредна година.

Събитието събра около 250 души, в това число представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес, правителствени фигури и членове на дипломатическата общност в България.

  • Сред присъстващите бе и посланикът на САЩ Джеймс Уорлик

    Сред присъстващите бе и посланикът на САЩ Джеймс Уорлик

    снимка: US embassy

Share Tweet Pin it Share

Реклама »