С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Мишлен за пръв път удостои английска кръчма с две звезди

Бакхус
12 Октомври 2011, 13:54
Share Tweet Pin it Share

Само месец, след като авторитетният британски наръчник The Good Food Guide отписа думата gastropub или гурме-кръчма от речника си, именно такова заведение беше удостоено с две звезди Мишлен. The Hand and Flowers в Марлоу, Бъкингамшир, което отвори врати през 2005 г. и само година по-късно получи първата си мишленова звезда, наскоро се превърна в първата английска кръчма с две звезди. Отличията фигурират в новото издание на наръчника на Мишлен за Великобритания и Ирландия.

Като цяло, гидът за 2012 г. съдържа 13 кръчми, отличени със звезди. Според авторите му, това е поредното доказателство, че гурме-културата и качественият подход към храната вече не са приоритет единствено на изисканите ресторанти. Във Франция например гастро-бистрата са една от най-големите тенденции на ресторантската сцена вече няколко години.

Що се отнася до изисканите ресторанти, които са най-честите получатели на мишленови звезди - сред британските им представители в наръчника на Мишлен големи сътресения няма. Най-прочутите сред тях, тризвездните The Fat Duck на Хестон Блументал и лондонският The Dorchester под ръководството на Ален Дюкас са запазили позициите си и в изданието за 2012 г., наред с първия ресторант на готвача-телезвезда Гордън Рамзи Royal Hospital Road в Челси.

  • www.thehandandflowers.co.uk

    www.thehandandflowers.co.uk

    снимка: www.thehandandflowers.co.uk

Share Tweet Pin it Share

Реклама »