С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Япония отново изпревари Франция по Мишленови звезди

Бакхус
20 Октомври 2011, 19:14
Share Tweet Pin it Share

Японските ресторанти за поредна година се оказаха по-вълнуващи от гастрономична гледна точка от френските. Поне според експертите гидовете Мишлен, които и тази година присъдиха на азиатската страна повече звезди, отколкото има Франция.

Япония в момента разполага с 29 тризвездни ресторанти, което е с четири повече в сравнение с френските заведения с подобен рейтинг. В изданието на Мишлен за 2012 г., посветен на основните японски гурме дестинации - Киото, Осака и Кобе, тази година е добавена и старата столица Нара. По този начин общият брой на отличени със звезди ресторанти в тези градове е достигнал 296. На 2 декември предстои издаването на новото издание на втория наръчник на Мишлен за Япония - този за Токио и околностите му.

В момента столицата остава "най-звездна" сред японските градове - там има цели 14 тризвездни ресторанти. От останалите 15 в Япония, седем се намират в Киото, пет в Осака, два в Кобе и един в Нара. В Киото са и повече от половината от 59-те двузвездни заведения, включени в новия наръчник на Мишлен за тези градове. В някогашната имперска столица са разположени и 70 от общо 222-та ресторанти с по една звезда.

"Япония е уникална страна с много високо ниво на кулинария в много от градовете си. Затова, при все това, че вече пет години се занимаваме с изследването на ресторантската й сцена, продължаваме да откриваме нови места, заслужаващи звездите ни", заяви директорът на Мишлен в Токио Бернар Делма.

Общият брой на тризвездни ресторанти в света в момента е достигнал 101, добави още той.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »