С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Dolce vita по неаполитански

Бакхус
03 Ноември 2011, 18:07
Share Tweet Pin it Share

Златисто-хрупкава моцарела ала кароцела, засищащо спецатино ала казертана с телешко, свинско и агнешко, къкрили пет часа, сиропирана, но учудващо лека баба неаполитано... А към тях - плътно Falanghina от Кампания, "Баролото на Юга" - Aglianico Vulture San Rocco от Базиликата и свежо Moscato d'Asti от Пиемонт... Южноиталианската храна - истинската, създадена по домашни рецепти, е най-вкусна в южноиталианска обстановка. И придружена от южно-, а защо не и северноиталиански вина. В това можаха да се убедят лично участниците в ноемврийската дегустационна вечеря на "Бакхус", която се проведе в малката традиционна Trattoria da Vincenzo в София.

  • Винченцо Абате

    Винченцо Абате

    снимка: Георги Кожухаров

  • Любомир Стоянов

    Любомир Стоянов

    снимка: Георги Кожухаров



Петстепенното меню беше приготвено и поднесено лично от собственика на траторията, Винченцо Абате, а вината към тях подбра и представи Любомир Стоянов, сомелиер и управител на отличения варненски ресторант Акант Руж.

На фона на жив съпровод от акустична китара, гостите имаха възможност да опитат и италианско вино с български произход - плътната и мощна Барбера от серията Ars Longa на Домейн Бойар, който беше спонсор на вечерта. Останалите вина към менюто бяха предоставени от "Винита".

  • снимка: Георги Кожухаров



Тематичните дегустационни вечери на сп. "Бакхус" в партньорство с италианските минерални води Acqua Panna и San Pellegrino се провеждат вeднъж месечно с различен гост-готвач. Повече информация за тях може да се намери на bacchus.bg/events

Share Tweet Pin it Share

Реклама »