С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Kim Crawford и Nobilo представиха нови реколти

Ани Коджаиванова
04 Октомври 2013, 13:48
Share Tweet Pin it Share

Почитателите на новозеландският совиньон блан, които в България се множат все повече, вероятно вече са срещнали примиум вината на две от най-популярните новозеландски изби - Kim Crawford и Nobilo още миналата година, когато те стъпиха на българския пазар.

Сега обаче имат шанса да се запознаят и с най-новите реколти на двете изби, които са част от портфолиото на Constellation Brands, у нас представяно от Домейн Бойар. Вината бяха презентирани на официална вечеря в Гранд Хотел София в сряда лично от Том Мейлинг, директор "Бизнес развитие" на Constellation Brands.

Освен младите совиньон блани от реколта 2013 Мейлинг представи и някои нови попълнения вина на българския пазар и разказа за особеностите на Нова Зеландия, които правят страната и особено прочутите й региони Марлборо, Хоукс бей, Централно Отаго и Гизбърн, идеални за винарство. "В Нова Зеландия не правим нищо традиционно", каза Том Мейлинг и това със сигурност може да се потвърди чрез виното. Експлозивно свежият совиньон блан, който се бутилира директно от иноксовите съдове и достига до потребителите преливащ от аромати, е запазената марка на страната – той представлява близо 70% от производството, а огромната част от него идва от Марлборо. Совиньон бланът на Nobilo Icon 2011 обаче показва ясно колко впечатляващо развитие може да има сортът.

Нова Зеландия има забележителни постижения и с пино ноар, а тези на Kim Crawford и Nobilo са сред отличните образци.

Kim Crawford е по-младата от двете изби. Тя води своето начало от малко село в Нова Зеландия. Веднага след стартирането си през 1996 г. обаче вината на избата успяват да заслужат одобрението на световната критика. Nobilo пък има 70-годишна история. Като комбинира повече от 300-годишната традиция в семейното винопроизводство и иновативните подходи във винарството, Никола Нобило се превръща в пионер на премиум вината в Нова Зеландия. Неговите наследници селектират Nobilo лозята и създават чисти класически вина с изявен сортов характер.

Ето и пълен списък на шестте представени вина от двете изби:
Kim Crawford Marlborough Chardonnay 2011
Nobilo Regional Collection Marlborough Sauvignon Blanc 2013
Kim Crawford Marlborough 2013
Nobilo Icon Marlborough Sauvignon Blanc 2011
Kim Crawford Marlborough Pinot Noir 2011
Nobilo Icon Marlborough Pinot Noir 2010

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    izabell
    21, 15, 06 Октомври 2013, 21:15

    Наскоро опитах австралийско и ми хареса.И това ще се пробва.

    !

Реклама »