С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Днес е Световният ден на прехраната

Бакхус
16 Октомври 2013, 15:00
Share Tweet Pin it Share

Световният ден на прехраната се отбелязва от 1945 г. насам, когато е създадената Организацията за Храна и Земеделие към ООН.

Тази година основната тема са устойчивите механизми и системи за произвеждане на храна.

Българската хранителна банка отбелязва 16-ти октомври с поредица от събития, с които цели повече хора да се ангажират с конкретен принос в решаването на двата големи проблема: разхищаване на годна храна и глад.

Днес, БХБ ще раздаде над 400 кг. банички и пресни плодове и зеленчуци и 285 литра прясно мляко на различни групи нуждаещи се, сред които деца, лишени от родителски грижи или от бедни семейства, млади хора с увреждания, самотни майки и техните дечица, възрастни самотно живеещи или с ниски доходи.

Утре (четвъртък) е премиерната за България прожекция на документалния филм "Вкусът на разхищението". Събитието ще се състои във VIVACOM ART HALL (Гурко №4), вход свободен. Събитието ще продължи от 19.00 до 21.00 часа.

В петък от 10.00 пък можете да разгледате склада на БХБ, където всяка седмица с помощта на доброволци се сортират дарени храни. Вратите на склада ще бъдат отворени за всеки, който иска да разбере как може да се включи в дейността на банката в подкрепа на нуждаещи се от храна хора.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »