С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Сбогом, мистър Максуел, и благодаря за репичките

Бакхус
18 Октомври 2013, 15:40
Share Tweet Pin it Share

Ню Йорк Таймс посвещава обширна статия на Бил Максуел - фермер от Ню Джърси, който три десетилетия продава продукцията си на фермерски пазар, още преди той да стане толкова тренди и шик.

Поводът за очерка е, че мистър Максуел се пенсионира. В тази връзка негови колеги, клиенти, собственици на ресторанти споделят тъгата си и казват, че с Максуел си отива едно цяло поколение, възпитало навици и вкус за локални храни. В голяма степен той е и човекът спомогнал най-активно в изграждането на стандартите на фермерския пазар.

Максуел има магистратура по английска литература и е работил като репортер, преди да се захване с обработване на земя.

Според изследване на департамента по земеделие средната възраст на фермерите е 57, независимо от големия брой млади американци, които решават, че ще се занимават с този бизнес. Голяма част от тях се посвещават на микрофермерство, изразяващо се в отглеждане на билки на покрива на сградата.

Колкото до Бил Максуел, според него добри фермери стават нерваците,  онези, които вечно за нещо се тревожат, работохолиците, следящите ревностно прогнозата за времето, а също и онези, които са в състояние да спят в камион, паркиран насред Юнион Скуеър, Манхатан.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »