С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Луксозни бонбони от Хестън Блументал

Бакхус
25 Ноември 2013, 16:26
Share Tweet Pin it Share

Знаменитият британски шеф готвач Хестън Блументал създаде луксозна бонбониера, която ще е на пазара точно за Коледа.

Кутията ще съдържа 15 бонбона с вкусове като Мащерка&Розмарин, Пикантен карамел, Ър грей и лимон, Бяла макадамия и Тъмна гора.

Бонбониерата ще струва 14 британски паунда и ще се продава в супермаркет веригата Waitrose, която вече предлага серия готови ястия на Блументал (лазаня, чили кон карне, макарони със сирене - всяка от опаковките на стойност около 5 паунда), десерти, а също джин с аромат на ърл грей и лимон.

Блументал е един от първопроходците на молекулярната кухня, както и на готвенето във вакум и бавното приготвяне. Блументал е привърженик на мулти-сензорният стил, който обобщава така: "Яденето е единствената човешка дейност, която ангажира и четирите сетива едновременно. Аз просто се заигравам с тази идея, опитвайки се да подчертая и задълбоча взаимодействието с храната".

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    Нефертити
    21, 44, 03 Декември 2013, 21:44

    Ще ги пробвам и да му мисли ако не са хубави :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    !

Реклама »