С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Опитай този сайт

Бакхус
27 Ноември 2013, 12:19
Share Tweet Pin it Share

Учени от Университета на Сингапур разработват технология, която ще ни позволи един ден да опитваме на вкус онова, което гледаме онлайн.

Механизмът, наречен Digital Taste Interface, ще позволява на потребителите да усещат вкуса на храната и напитките чрез метална пластина, поставена на езика.

Технологията стимулира вкусовите рецептори чрез електроди, позволяващи базовите усещания за солено, сладко, кисело и горчиво да бъдат пресъздадени.

Доктор Нимеша Ранисинге, инженер, който работи по проекта казва, че в момента "се разработва технологията, която да прибави аромат към останалото и така да се разшири диапазона на усещанията за вкус, генерирани дигитално."

Някой ден механизмът може да намери приложене в игрите, телевизията и даже в персоналните компютри - и да създаде свят, в който можем да опитаме онова, което гледаме.

Вероятно тогава любителите на кулинарни предавания ще се увеличат.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »