С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Баронеса Ротшилд с престижно отличие за цялостна дейност

Бакхус
03 Декември 2013, 15:37
Share Tweet Pin it Share

Баронеса Филипин дьо Ротшилд, движещата сила зад големия възход на Château Mouton Rothschild, стана първата жена носител на награда за цялостно постижение от Института на Майсторите на виното със седалище в Бордо.

Баронесата, която наскоро навърши 80, не успя да присътва на церемонията по здравословни причини, но изпрати съпруга си Жан-Пиер дьо Бомарше и сина си Жулиен.

"Както казваше баща ми, барон Филип, голямото вино е произведение на изкуството - започва обръщението на баронесата. - Горедя се, че Мутон запази високто си място в една взискателна традиция.

Да живее Мутон, да живеят всички големи вина и не на последно място - да живеят майсторите на виното".

Председателят на института Жан-Мишел Валет заяви, че наградата е отишла у баронесата, защото тя не е приела позицията си за гарантирана, напротив, използвала я е като "трамплин". Тя успя там, където други се провалиха, благорадение на непоколебимото си отдаване на качеството и дълготрайното здраве на различни като профил винарски изби. Да наблюдаваш растежа на устойчив бизнес, докато удържаш най-високите нива на имидж и престиж върху най-различен географски терен е рядко и достойно за похвала достижение."

Баронеса дьо Ротшилд председателства борда на семейната компания и е най-големият акционер в нея.

Компанията продава над 22 милиона бутилки годишно по цял свят.

След смъртта на баща си, барон Филип през 1988, тя модернизира компанията и разширява диапазона на предлаганите вина с  Le Petit Mouton, както и бялото вино в премиум клас Aile d'Argent. Също така успешно развива производство в някои от главните винарски региони на Франция, а също в Калифорния и Чили.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »