"Да доразвия и усъвършенствам цялостния облик на Schloss Schauenstein за мен и екипа ми беше вълнуващо предизвикателство" - каза шеф Андреас Каминада на тържеството по повод 10-годишнината му като главен готвач на отличения с три звезди на Мишлен ресторант Schloss Schauenstein в Швейцария.
Специалитетите на пищното тържество бяха приготвени от колегите, с които Каминада е работил през годините. Готвачът представи и третия брой на Caminada magazine. Акцентът в актуалния брой е върху ястията, създадени от Каминада в сътрудничество със специалиста по светлинни ефекти Петер Дием.
"Яденето трябва да е пътешествие, ангажиращо всички сетива и оставящо продължително въздействие" - гласи не прекалено сложната философска програма на Каминада.
Той е от авторите, които предпочитат да работят по-скоро с познати и обикновени съставки, но да ги съчетава и използва по такъв начин, че нищо да не може да се добави или отнеме. Стилът му е полифасетъчен, талантът му е в различното приготвяне на един-единствен продукт, превръщайки го в празник за окото. Независимо дали е хрупкав, сладък, плодов или горчив, всеки компонент интригуващо пасва в цялото и стимулира сетивата. Ястията му са реверанс към небцето, изпълнени със съвършен баланс между вкус и аромат.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights