С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Тенденции в кулинарния туризъм за 2014

Бакхус
06 Януари 2014, 12:45
Share Tweet Pin it Share

Всяка година новите кулинарни моди, популярните шефове готвачи и развиващите се туристически индустрии чертаят актуални маршрути и отбелязват местата, където си струва да отидем, било за да опитаме чаша първокласно вино, порция севиче или лимончело.

Изданието Fine Dine Lovers съставя списък на 10-те най-актуални туристически дестинации за новата година.

Класацията за тренди места оглавява Трухильо, Перу. Намира се на 12 часа северно от столицата Лима. Хем е достатъчно далече, за да е върхът на екзотиката, хем е достатъчно култивирано, за да приема туристи, дори и да не говорят испански. Трухильо предлага плажове и първокласно севиче. Изданието съветва да не пропускаме местните пазари, където се предлага манго и плода лукума, който расте само в Перу.

На второ място в класацията е Амалфи. Май няма какво да обясняваме, всеки би отишъл на Амалфи със или без лимончело.

На трето място е Гоа - тропически рай, който все още е леко встрани утъпканите туристически пътеки. Предлага плажове и прекрасна улична храна. Препоръчва се да опитате пикантен нахут със сладки мандарини и охлаждащо ментово чатни

В класацията влизат още Мелбърн, Хелзинки, Тайпе, Сан Франциско и разбира се Ню Йорк, наричан Обединените нации на храната.

Сред по-близките дестинации, изданието препоръчва Хърватия, досега засенчвана от Италия. Фантастични бели вина, средиземноморско крайбрежие и острови.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    21, 06, 07 Януари 2014, 21:06

    Хърватия като най-близка дестинация:)

    !
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    13, 44, 06 Януари 2014, 13:44

    за !

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
        +1

Реклама »