С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Американско приспособление спечели френска винена награда

Бакхус
14 Януари 2014, 15:39
Share Tweet Pin it Share

Приспособление, позволяващо пиенето на вино, без да се отваря бутилката стана Откритие на годината на наградите, раздавани от La Revue du Vin de France.

Устройството "Коравин", създадено от калифорниеца Грег Ламбрехт позволява тапата и фолиото да бъдат пробити и виното да бъде изтеглено. Тефлоновата игла измъква виното, без да позволява кислород да влиза в бутилката и да влияе на виното. Същевременно иглата инжектира в шишето инертен газ аргон и така предпазва виното от оксидиране. Когато иглата се извади, коркът възвръща формата си и виното е като недокоснато. Знаменитият винен експерт Робърт Паркър вече нарече устройството "трепач" и "преобразуващо историята".

В категорията Производител на годината спечели домен Возне-Романé, а Откритие на годината отиде у домен де Потиер.

Издателят на LRVF Дени Саверо каза в словото си, че изданието му, наред с Френското винено общество, с всички усилия се опитват "да осигурят защита на индустрията, която крееше в последно време заради анти-винените кампании, водени от различни медицински групи. Съживяването на индустрията е истински дар за онези, които обичат житейските удоволствия."

В момента изданието се бори срещу оспорваната забрана за реклама на вино през интернет и предписанията за по-стриктни предупреждения за рисковете за здравето по етикетите на бутилките и останалите рекламни материали.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    09, 31, 15 Януари 2014, 09:31

    страхотия !

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
        +2

Реклама »