С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Кокошката, пръв помощник на лозаря

Бакхус
24 Януари 2014, 15:23
Share Tweet Pin it Share

Забравете за котките, разхождащи се из лозята и предпазващи гроздето от птици. Ако имате лозя, непременно трябва да си наемете кокошчици. Такъв пример поне дава Филип Бушар, собственик на лозе в долината на Лоара. Човекът пуснал 250 пилци върху акър от своите лозя, за да му помагат с поддръжката.

"Пилетата човъркат и аерират почвата, ядат плевели и насекоми. Вършат доста добра работа" - доволно коментира Бушар - Естествено, когато гроздето започне да зрее, ще се наложи да ги преместя."

Бушар се е коперирал със собственика на местен ресторант, който изкупува яйцата от свободно движещите се птици. Най-вероятно самите кокошки ще свършат в неговите тенджери, когато гроздето започне да зрее.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
 • Profile preview
  КМЕТ В СЯНКА
  11, 28, 26 Януари 2014, 11:28

  био

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

  ! Оценка
      +3
 • Profile preview
  BarBQ
  18, 35, 24 Януари 2014, 18:35

  250 пилци въри ги прибирай после в курника, след това почвай да дириш снесените яйца.

  ! Оценка
      +3

Реклама »